Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Presentació del batle


És per mi una gran satisfacció presentar aquesta edició de “Palma, ciutat educativa”. Com tots sabeu, al seu voltant s'articula l'oferta didàctica de l'Ajuntament. No cal que dediqui més línies a un projecte amb tanta de tradició.

En canvi, per ventura, serà oportú que expliqui la concepció que a l'Ajuntament tenim de Palma com a autèntica ciutat educativa. Els problemes socials i educatius no es poden resoldre tan sols a les escoles i als programes didàctics de les institucions. Requereixen una resposta global. Els principis i els valors que s'inculquen als alumnes no poden estar divorciats del que observen a la seva realitat més pròxima, al seu barri i a la seva ciutat.

Quan afirmam que Palma educa pregonam una obvietat oculta. Els nins i les nines aprenen la vida amb la família i al carrer. Incorporen conductes que observen i jerarquies de valors que constaten en la pràctica quotidiana. Aquestes són reforçades pels mitjans de comunicació de masses. L'escola ocupa tan sols un petit espai, per important que sigui, en aquest procés.

És utòpic pretendre formar ciutadans i ciutadanes lliures i responsables si des de la més tendra infantesa no els oferim eines de participació i els estimulam perquè s'impliquin en el bé comú. Resultaria cínic afirmar que posam en valor la formació, si no feim res per millorar la qualitat dels llocs de feina que es creen a Palma. Seria una insult a la intel·ligència de tothom omplir-nos la boca amb belles paraules sobre la importància de la cultura i del patrimoni, mentre que les mateixes institucions els agredeixen.

Perquè el discurs educatiu resulti intel·ligible als infants i a les famílies, hem de ser coherents. Hem d'aconseguir una ciutat i un Ajuntament que eduquin plenament. “Palma, ciutat educativa” és tan sols un instrument, una eina més. Entre tots, l'hem de perfeccionar, l'hem d'adaptar als nous temps, a les noves realitats. N'hem d'actualitzar els continguts i els recursos. Vos estic convocant a la participació, a la crítica responsable i a l'exigència cívica. El que facem entre tots, també educarà la ciutadania. És això l'important. Aquest és el nostre gran repte.

Us don les gràcies per endavant per l'exigent col·laboració de què gaudirem. Us avanç el nostre compromís d'intentar estar a l'alçada del vostre i de la vostra professionalitat.


José Francisco Hila Vargas

Batle de Palma.