Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2017-2018

Tema:  Nivell educatiu:  Nom activitat:
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

H.02 / CONVIVÈNCIA / H CONVIVÈNCIA

Participam i convivim a l'escola
*** Activitat nova ***

STARS
(0 valoracions)
  • Breu descripció de l'activitat

    L'Equip de Gestió de la Diversitat Cultural de l'Ajuntament de Palma ofereix als centres escolars de ciutat un projecte integral per a treballar la Interculturalitat i la Convivència com a procés i treballant conjuntament i coordinadament amb tota la comunitat educativa.

    Es tracta d'un projecte adaptat a les característiques de cada centre i que es desenvolupa de forma coordinada implicant a tots els agents de la comunitat educativa.

    A partir de les necessitats del centre i de les activitats que es contemplen en el Pla de Convivència es dissenyaran intervencions i actuacions adreçades a les famílies, a l'alumnat i al professorat del centre escolar pel foment de la Convivència Intercultural.

    Per al desenvolupament d'aquest projecte, s'ofereix l'assessorament i l'acompanyament de professionals de mediació intercultural que juntament amb els agents implicats, dinamitzaran, implementaran i avaluaran el projecte.

     

  • Nivells educatius als quals s'adreça

    L'activitat s'adreça a 3r, 4t, 5è i 6è d'educació primària, a educació secundària obligatòria, batxillerat, FPB, cicles formatius de grau mitjà i superior.

  • Horari i lloc d'encontre

    L'activitat es desenvoluparà als centres educatius que sol·licitin assessorament per la implementació del projecte.

  • Aportació de l'Ajuntament

    2 monitors i dossier per al professorat. 

    L'activitat és gratuïta.

  • Observacions / Condicions

    Aquest projecte pot ser sol·licitat des del centre escolar, l'equip directiu o bé des de l'APIMA. Per tal d'aconseguir els resultats desitjats i garantir l'impacte i sostenibilitat de les actuacions cal reunir una sèrie de condicions per a la sol·licitud del projecte:

    Requisits per a la participació:

    La implicació de l'equip directiu mitjançant la designació d'una persona referent.

    • Existència d'una Comissió de Convivència o compromís de crear-ne una.
    • Haver realitzat (o compromís de realitzar-ne) sessions prèvies sobre Convivència Intercultural i eliminació de prejudicis i estereotips amb l'alumnat del centre.
    • Incloure les activitats i intervencions que es planifiquin dins el Pla d'Acció Tutorial del centre.
    • Compromís de participació activita en totes les fases d'intervenció del projecte.
    • Aportar la informació necessària per el desenvolupament de les intervencions i participar en l'avaluació de les mateixes.

    Tindran prioritat aquells centres educatius amb diversitat cultural i que presentin més necessitats en relació a la Interculturalitat i la Convivència.

    Així mateix també es valorarà que el centre escolar estigui ubicat en aquells barris on l'Ajuntament de Palma desenvolupa Plans d'Actuació Municipal.

    Com es pot participar?

    Cal emplenar una sol·licitud de participació en el projecte i enviar-la per correu electrònic a: immigracio@palma.es i en el termini màxim de 5 dies una persona del servei contactarà amb el centre educatiu per tal de concretar aspectes relatius a la demanda realitzada pel centre escolar i/o APIMA.

    Des de l'Equip de Mediació per a la Convivència es donarà resposta totes les sol·licituds en funció de la disponibilitat de les persones que formen part de l'equip.

     

    Per a qualsevol consulta, podeu contactar amb l'Àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics al telèfon 971 228 756 i demanar per na Bel Barceló, o al correu electrònic: immigracio@palma.es

  • Documentació/Material didàctic/Impresos

    Inscripció Participam i Convivim Escola
    - Adreçat a: professors, general

    Guia Participam i Convivim a l'Escola
    - Adreçat a: professors, general