Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2021-2022

Nivell educatiu:  Nom activitat: Bloc temàtic: 
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

F.04.02 / HISTÒRIA, PATRIMONI I CULTURA / F.04 Memòria de la ciutat

Exposició: Germania de Mallorca, 500 anys. Omplirem el futur d'anhels de justícia
*** Activitat nova ***

STARS
(0 valoracions)
*Permesa la reserva també a pobles*
  • Breu descripció de l'activitat

     Visita guiada a una exposició sobre la Germania al castell de Bellver. Fa 500 anys, el dia 7 de febrer del 1521, esclatà la Germania, una revolta que va canviar el curs de la història de Mallorca. Les estructures feudals continuaven vigents però arreu d'Europa bufaven aires de canvi. Els menestrals de Ciutat no estaven d'acord amb els imposts creixents, que trobaven injusts, i per això iniciaren un alçament popular. Aviat s'hi afegiren els pagesos de la Part Forana. Tots confiaven, al principi, en la voluntat reformadora del jove rei Carles I. Però el monarca va decidir enviar l'exèrcit per restablir l'ordre vigent. Aquella revolta esdevingué una autèntica guerra civil entre mallorquins que va durar dos anys i mig. Els enfrontaments armats i la duríssima repressió posterior veren ocasionar milers de morts. La Germania, que perseguia més justícia fiscal i més participació política, va fracassar. Mallorca entrava a l'edat moderna tacada de sang, i les classes humils encetaven una llarga etapa d'opressió i de misèria. La lluita dels agermanats no fou reconeguda per la societat mallorquina fins al segle XIX. Avui, al cap de 500 anys, podem afirmar que el seu sacrifici va omplir el futur d'anhels de justícia.

    Aquesta activitat es pot combinar amb una visita al castell de Bellver, però abans s'ha de fer una reserva de l'activitat F.02.01 Vine al castell de Bellver.

  • Nivells educatius als quals s'adreça

     L'activitat va dirigida a 5è i 6è d'educació primària, educació secundària, batxillerat, cicles formatius i educació d'adults.

  • Horari i lloc d'encontre

     Aquesta visita guiada a l'exposició es realitzarà els dimecres, d'octubre a juny i amb tres torns. Té una durada de 50 minuts.

    Punt de trobada: entrada principal del castell de Bellver

  • Preu de l'activitat

     Visita guiada i gratuïta.

    S'ha d'emplenar l'imprès que podreu trobar a l'apartat de "material didàctic/impresos" d'aquesta mateixa pàgina, per obtenir les entrades al castell gratuïtes.

  • Observacions / Condicions

     L'exposició ocupa dues sales de la planta noble del castell. Presenta panells, il.lustracions, peces artístiques, mapes històrics i altres recursos didàctics, adients per entendre la Germania. Els texts estan en tres idiomes: català, castellà i anglès.

    Si la meteorologia ho permet, la visita inclou també una explicació geogràfica sobre el paisatge de la Germania des de la terrassa superior del castell, davant la panoràmica de Palma i voltants.

  • Contacte

     Només en cas d'haver d'anul.lar la visita el mateix dia (per pluja, per exemple), podeu telefonar o enviar un whatsapp al 664 36 70 91.

    Per a qualsevol consulta cal contactar amb la Regidoria d'Educació i demanar per Apol.lònia Mora al telèfon 971 449 406 o al correu electrònic apolonia.mora@palma.cat

  • Documentació/Material didàctic/Impresos

    Accés Castell Bellver visites concertades
    - Adreçat a: professors, general