Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2019-2020

Tema:  Nivell educatiu:  Nom activitat:
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

F.01.25 / HISTÒRIA, PATRIMONI I CULTURA / F.01 Història, Patrimoni i Cultura

Jueus, conversos i xuetes a través dels Calls de Palma
*** Activitat nova ***

STARS
(0 valoracions)
  • Breu descripció de l'activitat

    Visita guiada a través dels antics Calls jueus de Palma acompanyat d'explicacions sobre la història del poble jueu a Mallorca, la comunitat conversa i xueta. 

    Proposam un intinerari didàctic pel centre històric de Palma, concretament recorrerem els Calls on visqueren els jueus, conversos i posteriorment xuetes. L'alumnat podrà conèixer les fites històriques desenvolupades en aquesta zona en una cronologia mol àmplia, valoraran les petjades jueves que han quedat en els nostrres costums actuals i consideraran la importància d'una convivència intercultural pacífica. 

    El centre històric de Palma, amb una bona delimitació dels barris jueus, de les seves antigues sinagogues i centres formatius, ens permet retrocedir cronològicament i narrar la història que succeí just en aquella zona en les diferents fases històriques que impliquen jueus, conversos i xuetes. Així doncs, és important que l'alumnat conegui aquest recorregut per poder valorar la riquesa del nostre patrimoni per tal de respectar-lo. 

    La temàtica protagonista duu implícita l'adquisició de valors de tolerància i la denúncia cap al maltractament sofert per jueus, conversos i xuetes en diferents etapes històriques. 

    L'itinerari recorrerà: Plaça Major, carrer de les Monges, costa de la Inquisició, carrer Sant Bartomeu, carrer Jaume II, carrer de l'Argenteria, església de Santa Eulària, carrer del Call, carrer d'en Brossa, carrer de Montisión, carrer de les Escoles, carrer de Ca'n Dusai, carrer de la Pelleteria i plaça del Pes de la Palla

     

  • Nivells educatius als quals s'adreça

    L'activitat va adreçada a 3r i 4t d'ESO i a Batxillerat.

  • Horari i lloc d'encontre

    Els itineraris didàctics partiran del Centre d'Interpretació dels Calls Jueus de Palma o Centre Maimó Ben Faraig. Carrer de l'Almudaina, 9.

    Aquest punt de partida servirà per fer saber de l'existència d'un centre que fins al moment no és prou conegut per la ciutadania mallorquina. 

    L'activitat es durà a terme de dilluns a divendres, en tres torns de 9 a 11 h, d111 a 13 h i de 16 a 18 h.

  • Contacte

    Per a més informació:  Limud Mallorca. Responsable: Laura Miró Bonní. Telèfon 616649319. a/e laura mb92@hotmail.com Web www.limudmallorca.com