Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2019-2020

Tema:  Nivell educatiu:  Nom activitat:
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

C.01.20 / SALUT, CONSUM I CIÈNCIA / C.01 Educació per a la salut

Regala't un minut de silenci
*** Activitat nova ***

STARS
(0 valoracions)
  • Breu descripció de l'activitat

    L'activitat té com a objectiu el respecte mutu i la conscienciació en quant al contaminant del renou per aconseguir una major qualitat de vida i comfort a les aules i per tant extensible a la nostra ciutat, donant instruments concrets als infants a través de tallers dins les aules del propi centre educatiu, enfocats a reconèixer els perjudicis per a la salut dels renous a llarg termini i els beneficis del "mindfulness o relaxació" per silenciar-nos després del pati mitjançant la consciència dels processos interns de la respiració, el moviment i les emocions, per tal de millorar la capacitat d'atenció, concentració, control d'emociions i control del nivell de renous dins les aules. 

    Amb els infants d'educació infantil es farà a través d'un conte, un triangle musical i un semàfor de renous, aportats pel monitor. Els infants hauran d'aportar una botella petita d'aigua i 4 pilotes de tennis que es col·locaran a les cadires de l'aula com a mètode visual d'ancoratge recordatori de la importància de mantenir nivells acústics de l'aula més silencioos, que facilitin un ambient més assossegat. 

    Igualment els alumnes de primària hauran d'aportar 4 pilotes de tennis i una botella d'aigua petita. En el taller també es farà un minut de silenci conscient després del pati, amb respiració conscient i escolta activa dels sons i renous que s'escolten a l'entorn... Aquesta activitat es completarà amb una redacció per part dels alumnes que es podrà presentar a la convocatòria municipal qie atorga un premi individual i un premi col·lectiu al centre educatiu que aconsegueixi el major número d'aules silenciades amb pilotes de tennis a les cadires, el qual tindrà visibilitat mediàtica el dia mundial de la onscienciació sobre el renou el 27 d'abril. 

    Les activitats s'iniciaran després del pati. Cal informar a la Regidoria de Sanitat dels horris del pati a saliha.belmonte@palma.es

  • Nivells educatius als quals s'adreça

    Activitat adreçada a educació infantil (5-6 anys) i a educació primària.  

  • Horari i lloc d'encontre

    L'activitat es duu a terme al propi centre educatiu els dimecres en torn de les 10 a les 12 hores, amb un màxim de 25-30 alumnes per torn. 

     

  • Aportació de l'Ajuntament

    Conte, triangle i semàfor de renous, purpurina i material didàctic que podeu trobar a la pàgina web de Palma Educa.  

  • Observacions / Condicions

    Per a més informació: Regidoria de Sanitat i Consum. Responsable: Saliha Belmonte Darraz.  Telèfon 971 22 59 08 (ext. 1162). c/e: saliha.belmonte@palma.es