Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2017-2018

Tema:  Nivell educatiu:  Nom activitat:
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

C.02.02 / SALUT, CONSUM I CIÈNCIA / C.02 Consum responsable

Ludoteca de comerç just

STARS
(0 valoracions)
  • Breu descripció de l'activitat

    L'activitat consta de tres parts:

    1. Introducció en la que s'expliquen els criteris principals del comerç just: salaris dignes, sense mà d'obra infantil, respecte al medi ambient i igualtat de gènere. Aquesta introducció es fa de forma participativa i adaptada a cada nivell educatiu. En el cas d'infantil i primers nivells de primària aquesta introducció es farà a través d'un conte (10-15 minuts).
    2. Joc liure amb jocs i juguetes fetes per artesans i artesanes d'Amèrica Llatina i Àsia. Són majoritàriament de fusta i estan fets amb criteris de comerç just. Cada un d'ells té una fitxa en la que s'hi inclou la foto del joc o jugueta, així com informació del grup productor i dels país on s'ha fet (30 minuts).

    3. Els infnats desen els jocs i les juguetes seguint el criteri del monitor/a i a continuació es fa una posada en comú en la que s'analitzen aspectes del joc: si han sabut compartir, cooperar entre ells, si saben perdre, si saben guanyar, si han tractat bé el material, etc. (10 minuts).

  • Nivells educatius als quals s'adreça

    L'activitat va adreçada a Educació Infantil i Primària.

    El nombre de participants està en funció de l'espai però s'aconsella que no superi els 30 alumnes per grup.

     

  • Horari i lloc d'encontre

    L'activitat té una durada d'una hora. En el cas que el grup vulgui aprofundir en el tema es pot allargar la sessió fins a hora i mitja, previament acordant l'horari amb S'Altra Senalla.

    Lloc de realització: Ha de ser un espai diàfan i prou ampla per què, per una part hi càpiguen els nins i nines asseguts a terra i al costat els 30 ó 40 jocs i juguetes en les que jugaran. Els espais més adients són: sala de psicomotricitat, gimnàs, sala multifuncional, etc. Aquest espai serà el mateix per a tots els grups, de forma que aniran passant un darrera l'altra.

  • Preu de l'activitat

    Activitat guiada i gratuïta.

  • Aportació de l'Ajuntament

     -Material de la ludoteca: pal de pluja, jocs i juguetes de comerç just amb les corresponents fitxes.

    -Material didàctic pel centre educatiu que ho sol.liciti. Aquest material pot servir per treballar el comerç just i el consum responsable ABANS de la realització de l'activitat o DESPRÉS de l'activitat per tal d'aprofundir amb els temes tractats.

  • Observacions / Condicions

    Per tal de dur a terme l'activitat es requereix que es realitzin un mínim de dues sessioons i un màxim de tres. En casos excepcionals i sempre acordant-ho amb l'Altra Senalla es poden modificar aquestes condicions.

    El monitor arribarà al centre 20 minuts abans de la realització de l'activitat. La persona que hagi sol.licitat l'activitat ha d'estar al centre i li ha d'indicar el lloc on es realitzarà l'activitat facilitant-li en tot moment el trasllat del material.

    Per a més informació podeu contactar, amb S'altra Senalla, i demanar per Carles Valentí al tel. 971 291 231 o a l'e-mail:  educaciosenalla@pangea.org  pàgina Web:  www.saltrasenalla.org o amb la Regidoria d'Educació i demanar per Apol.lònia Mora al tel. 971 449 406 o a l'e-mail: amora@palma.es