Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2017-2018

Tema:  Nivell educatiu:  Nom activitat:
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

E.07.05 / ART / E.07 ES BALUARD. Museu d'Art Contemporani de Palma

Cartografiem-nos

STARS
(0 valoracions)
*Permesa la reserva també a pobles*
  • Breu descripció de l'activitat

    “Cartografiem-nos” és un projecte transversal i interdisciplinar a llarg termini que parteix de l’art contemporani i té com a centre d’interès el territori i la seva transformació.

    Volem desenvolupar una visió crítica de l’entorn natural i/o urbà, treballam el barri on s’ubica el centre escolar sense deixar de banda les persones que hi viuen. Ens apropam al paisatge en un sentit ampli, no tan sols com a gènere pictòric, sinó com el medi que ens envolta i d’alguna manera forma part de nosaltres. Treballam a partir del canvi i de la diferència, i per saber què ha canviat hem de descobrir com era abans, per la qual cosa necessitarem investigar i entrevistar la gent més gran, però també els nouvinguts, perquè en podem aprendre moltes coses, i els nins i nines, que també ens poden ensenyar.

    Aquesta investigació es concreta en obres fetes en un llenguatge plenament contemporani, un mapa on es reflecteixen les altres realitats del barri, el que els nins i nines consideren important, el que ha canviat, el que volen denunciar. En definitiva ells, elles i els seus educadors i educadores són els protagonistes i els que creen aquesta nova cartografia realitzada utilitzant tan tècniques tradicionals, com el dibuix o el collage, com les noves tecnologies d’imatge i so. Tot plegat s’ha de concretar en una exposició al museu  amb les obres del centre participant i una exposició prèvia al barri on pertany l’escola.

    Com es tracta d'un projecte a llarg termini, aquest no només es desenvolupa al museu (Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma, Plaça Porta de Santa Catalina, 10), sinó també al barri on pertany l'escola i l'aula.

  • Nivells educatius als quals s'adreça

    L'activitat va adreçada a 5t i 6t d'educació primària.

  • Preu de l'activitat

    L'activitat és gratuïta.

  • Observacions / Condicions

    Els centres escolars que vulguin participar a “Cartografiem-nos” han de complir els següents requisits:

    - El projecte és a llarg termini i suposa tot un curs de feina.
    - Els contactes amb els i les mestres s’inicien el curs anterior a la realització del mateix i durant el mes de setembre es concreta l'agenda i el pla de feina fins al mes de juny.
    - El projecte està dirigit al tercer cicle d'educació primària i és necessària la implicació de tot el cicle en el cas de voler participar-hi.
    - El projecte “Cartografiem-nos” ha de passar a formar part de l’agenda escolar del 3r cicle de primària del centre participant.
    - Tots els i les mestres implicats han de participar a un curs de formació de professorat sobre l'art contemporani. Regonegut pel CEP. 
     

    Per les característiques del projecte tan sols pot partipar-hi un centre cada curs i un cicle en concret, per tant en cas de rebre més d'una sol.licitud, es farà una selecció.

    Calendari a concretar amb el centre escolar.

    Per a més informació: Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma. Responsables: Eva Cifre. Telèfon 971 908 201 - Fax 971 908 203. Correu electrònic difusio01@esbaluard.org Pàgina web: www.esbaluard.org