Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2017-2018

Tema:  Nivell educatiu:  Nom activitat:
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

C.02.01 / SALUT, CONSUM I CIÈNCIA / C.02 Consum responsable

Mercapalma, el rebost de Mallorca

STARS
(0 valoracions)
*Permesa la reserva també a pobles*
  • Breu descripció de l'activitat

    L'objectiu de la visita és donar a conèixer Mercapalma com a centre d'abastamet d'aliments de Mallorca i el seu compromís amb la societat (medi ambient, alimentació saludable i producte local).

    Aquesta activitat consta de tres parts:

    1. A l’inici de la visita, s’ofereix la possibilitat de conèixer els canals d’abastament d’aliments a Palma i el funcionament de Mercapalma, a través de la projecció d’un vídeo comentat.

    2. Taller d'Art-alimentació: Activitats relacionades amb productes locals. Berenar saludable.

    3.. La tercera part consisteix en la visita guiada pel recinte, dividida en tres vessants:

    .Espai mediambient: Visita al Parc Verd, centre de gestió de residus.

    .Espai solidari: Visita al Banc d'Aliments de Mercapalma: Gestió dels excedents d'aliments i tasques de voluntariat.

    .Espai empreses: Visita a empreses ubicades a Mercapalma per donar a conèixer de primera mà l'origen, característiques, emmagatzemament, cambres frigorífiques, plantes de maduració, etiquetage i comercialització, entre altres aspectes. Per a adaptar-nos a les vostres necessitats, aquesta segona part s'ha de programar amb antelació segons les necessitats educatives del vostre centre. Les empreses que han confirmat col.laboració són: Eroski (emmagatzemament i gestió de comandes), Eurest (càtering), Agroilla (gestió i 4a gama), Palmafruit (empresa majorista de fruita i verdura) i  Agromallorca (el.laboració de conserves de tomàtiga de ramellet).

  • Nivells educatius als quals s'adreça

    L'activitat s'adreça a alumnat de 5è i 6è d'educació primària, d’educació secundària, batxillerat, formació professional bàsica, cicles formatius, educació especial i a educació d'adults.

  • Aportació de l'Ajuntament

    - Visita guiada.

    - Projecció d'un vídeo

    Es pot treballar a l'escola amb la projecció dels vídeos de "Mercapalma" i del "Parc Verd", ambdós accessibles mitjançant la nostra web www.mercapalma.es

     

  • Horari i lloc d'encontre

    Les visites tenen una durada de tres hores (9.30 a 12.30), els dimecres de novembre a abril. A efectes d'organització interna de les empreses col·laboradores convendria tancar el programa el més prest possible.

     

     

     

  • Observacions / Condicions

    El contingut específic de la realització de l’activitat s’ajustarà a les necessitats de programació i interessos del professorat participant, sempre dins els marges de les possibilitats. Per això és imprescindible:
    - El paper actiu del professorat, responsable del desenvolupament didàctic de l’activitat i del grup classe, durant l’estada a Mercapalma (Mercapalma ofereix un acompanyant per les dependències i la informació d’un especialista en cada tema).

    -El professorat s'ha responsabilitzar del seu grup i prestarà especial atenció a la cohesió del grup i a l'ordre durant l'activitat.
    - El manteniment del dia de realització de la visita, acordat prèviament. El canvi vol dir l’anul·lació de l’activitat. Visita: 25 alumnes.
    Per a qualsevol consulta
    , Mercapalma, Xavier Martín y Maribel Fullana  tel. 971 745 401, e-mail: mfullana@mercapalma.es   pàgina web: http://www.mercapalma.es 
    També podeu contactar amb la Regidoria d'Educació, Apol.lònia Mora, al tel. 971 449 406 o al correu electrònic: amora@palma.es