Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2017-2018

Tema:  Nivell educatiu:  Nom activitat:
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

F.01.11 / HISTÒRIA, PATRIMONI I CULTURA / F.01 Història, Patrimoni i Cultura

Palma, ciutat literària

STARS
(0 valoracions)
*Permesa la reserva també a pobles*
  • Breu descripció de l'activitat

    Aquest itinerari sorgeix de la iniciativa Walking on words (WoW) impulsada per la Fundació Casa Museu (Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet) que té l'objectiu de fixar l'atenció en els valors invisibles del nostre territori i especialment en la literatura que es relaciona amb la ciutat. S'inclouen autors destacats de la literatura que, per diferents motius, visitaren o residiren a Palma fent que la ciutat estigui present en la seva obra establint un vincle entre territori i paraules.

    Dels autors, es seleccionen unes cites que trobarem senyalitzades al llarg de l'itinerari per les quals, a través de l'App WOW podrem accedir a la informació sobre autors, context d'escriptura de l'obra i una visió patrimonial i cultural més àmplia. Mitjançant l'App WoW, un recurs basat en la tecnologia de la realitat augmentada i la geolocalització, descobrirem els encants d'un paradís ple d'història, vivències i literatura.

    Hi ha diferents recorreguts a elegir:

    1. Els Jardins de la Misericòrdia. Als Jardins de la Misericòria començam amb Bartomeu Rosselló-Pòrcel, passam per la Rambla  amb Georges Bernanos, plaça Weyler amb Miquel dels Sants Oliver, el Born amb Josep Pla, plaça de la Reina amb Màrius Verdaguer, la Seu amb Jorge Luis Borges i acabam a la plaça Major amb Ramon Llull.

    2. Can Alcover. La ruta parteix de Can Alcover Espai de Cultura amb Joan Alcover, seguim amb el claustre de Sant Francesc i Albert Camus, el Call jueu amb Bartomeu Fiol, carrerons a l'ombra de la Seu amb Llorenç Villalonga, la Seu amb Jorge Luis Borges i finalment la plaça de la Llonja amb l'Arxiduc Lluis Salvador.

    3. Itinerari a triar. En aquest cas, l'itinerari es pot crear prèviament des de l'escola i així el recorregut s'adapta als propis interessos. Es pot triar aprofundir en uns autors/indrets o altres entre els següents: Jardins de la Misericòrdia (Bartomeu Rosselló-Pòrcel), la Rambla (George Bernanos), Plaça Major (Ramon Llull), plaça Weyler (Miquel dels Sants Oliver), Passeig del Born (Josep Pla), plaça de la Reina (Màrius Verdaguer), plaça de la Llonja (Arxiduc Lluís Salvador), la Seu (Jorge Luis Borges), carrerons a l'ombra de la Seu (Llorenç Villalonga), Call jueu (Bartomeu Fiol), claustre de Sant Francesc (Albert Camus) i Can Alcover (Joan Alcover). Es recomana que hi hagi un mínim de quatre autors i un màxim de sis per ajustar-se a l'hora i mitja de durada de l'activitat.

     

  • Nivells educatius als quals s'adreça

    L'activitat està dirigida principalment a 3r i 4t d'educació secundària, a batxillerat, cicles formatius i a educació d'adults.

  • Horari i lloc d'encontre

    Hi ha dos torns, un a les 9:30 i l'altra a les 11:30.

    Punt de trobada: depèn de l'itinerari seleccionat. S'ha d'indicar l'itinerari a l'apartat d'observacions de la fitxa d'inscripció o telefonicament al moment de confirmació de la reserva.

  • Preu de l'activitat

    Activitat guiada i gratuïta.

  • Observacions / Condicions

    Màxim 30 alumnes per torn.

    Es recomana que els alumnes duguin el seu smartphone amb l'aplicació per a dispositius mòbils "WoW! Mallorca literària instal.lada (disponible a Geogle Play i a App Store).

    Per a informació sobre Walking on Words. Palma literària podeu consultar http: http://walkingonwords.com

    Per a qualsevol consulta podeu contactar amb la Regidoria d'Educació i demanau per Apol.lònia Mora al telèfon 971 44 94 06 o al correu electrònic amora@palma.es