Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2019-2020

Tema:  Nivell educatiu:  Nom activitat:
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

C.01.10 / SALUT, CONSUM I CIÈNCIA / C.01 Educació per a la salut

Projecte "Cuina Saludable, Cuina de Mercat"

STARS
(0 valoracions)
 • Breu descripció de l'activitat

  ACTIVITAT NO DISPONIBLE

  Consta de tres activitats les quals formen part d'un projecte de promoció i educació per a la salut que es va posar en marxa al curs 2013-14, d'elles l'activitat "Cuina saludable, cuina de mercat" és la principal i es duu a terme en el Mercat de Santa Catalina (els grups d'Educació Primària).
  L'objectiu és promoure conductes saludables en relació a l'alimentació, la cuina i l'estil de vida per tal de lluitar contra el sobrepès i l'obesitat, a més de fomentar l'autonomia en la preparació d'aliments per part dels infants i joves, i la igualtat de gènere.
  Mitjançant aquest projecte, es dóna a conèixer el mercat com a actiu de salut de la ciutat, així com la dieta mediterrànea i valors nutricionals necessaris per aconseguir una bona alimentació, així com conèixer els productes locals i de temporada a més de diferents maneres de preparar àpats saludables de manera senzilla, tenint en compte la higiene bàsica a la cuina de casa.

  En el cas dels infants d'educació primària, per participar, tendran prioritat els grups que hagin participat a les activitats  "L'escola al mercat" i "Com ens hem d'alimentar i viure de manera activa a la nostra ciutat" durant el present o a l'anterior curs, donat que són actuacions sinèrgiques. 

 • Nivells educatius als quals s'adreça

  L'activitat s'adreça a segon cicle d'educació primària, a FPB de cuina, CFGM, a educació especial i públic en general.

 • Horari i lloc d'encontre

  El lloc de realització, pels grups d'educació primària, serà al Mercat de Santa Catalina. (Plaça Navegació s/n. de Palma). Pels altres grups, les activitats es poden dur a terme al Mercat de Pere Garau i a l'Olivar. 

  Nota important: Les activitats d'aquest projecte duren aproximadament dues hores cada una exceptuant el taller de cuina dirigit a Educació Primària que en dura tres. La tècnica de l'Ajuntament contactarà amb el centre educatiu per acordar hora i punt de trobada.

  L'activitat de manipulació d'aliments a la cuina del mercat de Santa Catalina només es duu a terme amb els infants d'educació primària, i sempre i és necessasri que ell professorat acompanyant s'impliqui en l'activitat per al bon funcionament de les activitats.

  Els participants han de dur llapis/bolígraf a l'activitat.

  Important: Normalment l'activitat es duu a terme en dijous, encara que per motius d'organització aquest dia pot ser canviat per un altre, inclús de mercat.

 • Preu de l'activitat

  L'activitat és gratuïta i està dirigida per una tècnica municipal.

 • Observacions / Condicions

  Es recomana fer la inscripció abans del 30 de setembre. S'ha de fer una inscripció per grup i sessió. L'aula té un aforament màxim de 30 persones.

  El nombre màxim d'alumnes per visita és de 30 i el mínim de 15. Un pic feta la inscripció la tècnica responsable de l'activitat contactarà amb el centre educatiu per concretar mercat, punt de trobada i hora

  Respecte al berenar, els participants han de dur de casa el seu berenar i aigua per beure.

  IMPORTANT: En cas d'haver-hi algun participant que pateixi alguna al·lèrgia i/o intolerància, el responsable del grup ha de posar-ho en coneixement de la tècnica que dirigeix l'activitat.

  En el cas dels infants d'educacó primària per participar en aquest projecte, és pre-requisit haver participat a "L'escola al mercat" i/o "Com ens hem d'alimentar i viure de manera activa a la nostra ciutat" en el present curs o a l'anterior donat que són actuacions sinèrgiques.

  El professorat es responsabilitzarà del seu grup i prestarà especial atenció a la seva cohesió.

  Per a més informació i confirmació de l'inscripció podeu contactar per correu electrònic (preferentment) a: mmpujadas@a-palma.es (deixant el vostre nom, telèfon i assumpte del qual voleu informació), o bé telefonau i demanau per Margalida Pujadas, al telèfon 971 225 900 ext. 1155 (horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres, de 13 a 14 h).