Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2023-2024

Nivell educatiu:  Nom activitat: Bloc temàtic: 
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

H.01.09 / CONVIVÈNCIA / H.01 Hàbits de convivència

Consellers i conselleres per un dia
*** Activitat nova ***

STARS
(0 valoracions)
  • Breu descripció de l'activitat

    Taller dirigit a infants i adolescents que vulguin conèixer les tasques dels Consellers i les Conselleres del projecte. En aquest taller podrem jugar al rol de ser batlle, de ser conseller i ens podrem sentir escoltats i escoltades com a grup d’infants i adolescents participants. A més, de tractar temes que els puguin interessar o preocupar en relació a participació. L’enfocament del taller variarà segons la franja d’edat dels i les participants.


    OBJECTIUS ESPECÍFICS:

    - Rebre i escoltar totes les demandes, propostes i queixes que facin arribar els infants a través de la seva representació al grup de treball.

    - Prendre consciència del que representa ser un ciutadà i ciutadana activa.

    - Conèixer les possibilitats d’ajuda i de canvi dins una ciutat.


    METODOLOGIA I DESCRIPCIÓ: Per començar la dinamitzadora farà una petita introducció del programa Palma, Ciutat Amiga i dels drets dels infants amb l’ajuda de la projecció de la pàgina web.
    A continuació, es faran grups d’entre 4 i 5 persones i els infants faran un joc d'anàlisi; llegiran i comprendran els drets entre ells i elles i sortirem al carrer a analitzar el nostre entorn, assenyalaran a un paper tots aquells drets que senten vulnerables tant fora com dintre de l’espai al que estan.
    Una vegada han interioritzar els drets i han fet l’anàlisi, seguirem amb el desig dels consellers i les conselleres, segons el temps haurem de fer més ràpida la dinàmica o la podem allargar. Se’ls hi explica que és el Consell d’Infants i la funció d’aquest, seguidament, la dinamitzadora demanarà als infants que pensin encàrrecs o dubtes que els hi agradaria fer arribar als consellers i conselleres per treballar segons el que han assenyalat al paper. Quan tinguin les propostes i els encàrrecs els posaran en comú i les afegiran a l’urna.
    En finalitzar, podran compartir experiències que han viscut de participació ciutadana al seu barri.

    Link:  https://palmaciutatamiga.cat/tallers/

  • Contacte

    Per a més informació i estat de les reserves contactau amb:  AMÉS. Responsable: Rosa Ramírez, tel. 662.52.25.91, correu electrònic: dinamitzaciocai@palma.cat

    El taller forma part del Servei de Dinamització de la Participació Infantil de la Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Palma.

  • Nivells educatius als quals s'adreça

    L'activitat va adreçada a 3r, 4t, 5è i 6è d'educació primària i a ESO.

  • Horari i lloc d'encontre

    El dia i hora del taller serà a concertar amb el centre educatiu i té una durada aproximada de 1.30 h, encara que es pot adaptar en funció de la disponibilitat.

    El taller es durà a terme al centre educatiu.

  • Observacions / Condicions

    Projector - si el centre en té
    Fols petits de colors - 30 unitats
    Bolígrafs - 30 unitats
    Urna