Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2020-2021

Tema:  Nivell educatiu:  Nom activitat:
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

C.01.17 / SALUT, CONSUM I CIÈNCIA / C.01 Educació per a la salut

Reanimació cardiopulmonar bàsica per a infants
*** Activitat nova ***

STARS
(0 valoracions)
 • Breu descripció de l'activitat

  RCP (Reanimació Cardiopulmonar Bàsica) des de la meva escola: es tracta d'un programa de primers auxilis dirigit principalment a nens i nenes d'entre 5 i 12 anys. En aquest, els infants aprenen a actuar davant d'una emergència sanitària a través de cançons i dinàmiques pedagògiques.

  Els nens i les nenes aprenen a identificar elements claus per salvar vides com: distingir una emergència, trucar al 112, respondre preguntes i obeir a ordres senzilles. A més, practicaran les maniobres de RCP (reanimació cardiopulmonar), PLS (posició de seguretat lateral) i adaptació de la maniobra Heimlich (maniobra Heimlich contra la paret).
  Des de l'Àrea de Sanitat de l'Ajuntament de Palma, es considera un gran valor curricular aprendre aquests continguts. Per això, posem a disposició dels tallers maniquins per fer simulacions, juntament amb el material teòric que reforcen els continguts obtinguts a través del taller.
   

 • Nivells educatius als quals s'adreça

  L'activitat s'adreça a:

  - educació infantil (4-5 anys)

  - educació primària

  - 1r d'ESO 

   

 • Horari i lloc d'encontre

  Els tallers es desenvoluparan a les aules dels Centres educatius d'Educació Infantil i primària.

  Aquest curs escolar els tallers es realitzaran amb totes les recomanacions de prevenció que s'indiquen des de l'autoritat competent en matèria de salut a les Illes Balears. La seguretat dels infants i els/les joves és un tema prioritari i més ara, donada la situació sanitària de la COVID-19. Per això aquest curs prendrem un seguit de mesures i protocols que aplicarem a totes les activitats al mateix temps que seguirem aquelles normes i mesures determinades pels centres educatius. Amb aquestes vetllarem per la seguretat de l'alumnat, del professorat i també de tot l'equip de professionals que fan possible el desenvolupament de les activitats i tallers.

   

  ABSÈNCIA DE MALALTIA I DE SIMPTOMATOLOGIA
  En el cas d'identificar algun alumne/a, docent i/o altre membre del centre educatiu amb símptomes clars compatibles amb COVID-19 cal avisar de forma immediata a la persona responsable del taller, amb la finalitat d'ajornar l'activitat i es portarà a terme un altre data.
  GRUPS DE CONVIVÈNCIA
  Les activitats es faran en grups de convivència aïllats d'altres grups amb un/a monitor/a i el professorat de suport. Els grups poden ser de 15 infants com a màxim.
  RENTADA DE MANS
  Es realitzarà una rentada de mans a l'inici i final de cada activitat, bé amb aigua i sabó o amb solucions hidroalcohòliques que estaran disponibles als centres educatius.
  US DE MASCARETES
  L'ús de les mascaretes serà necessari per part dels/les participants, professor/a i el seu monitor o monitora. L'ús de mascaretes no serà obligatori pels infants menors de 6 anys, per recomanacions mèdiques i de diversitat funcional.
  DISTÀNCIA DE SEGURETAT
  Es mantindrà la distància de seguretat física de 2 metres entre tots els infants i personal que participi en les activitats. Les instal•lacions i els espais cal que estiguin preparats per poder garantir aquesta distància.
  NETEJA I DESINFECCIÓ
  S'assegurarà la neteja i desinfecció de tots els materials emprats durant els tallers.
   

 • Preu de l'activitat

  L'activitat és gratuïta. 

 • Aportació de l'Ajuntament

  Material didàctic de suport per a mestres i alumnes per descarregar des com enllaç d’interès.
  https://www.youtube.com/watch?v=3NH847iOXic

 • Observacions / Condicions

  15 participants per taller.

 • Contacte

  Per a més informació: Regidoria de Sanitat i Consum de l'Ajuntament de Palma. Responsable: Saliha Belmonte Darraz. Telèfon: 971 22  59 31 ext. 6122 - c/e  saliha.belmonte@palma.es i Marina Martorrell Tristan na.marietta@gmail.com