Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2023-2024

Nivell educatiu:  Nom activitat: Bloc temàtic: 
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

E.07.03.01 / ART / E.07 Fotografia

Centre Internacional de Fotografia Toni Catany. Exposició i taller
*** Activitat nova ***

STARS
(0 valoracions)
*Permesa la reserva també a pobles*
 • Breu descripció de l'activitat

  El Centre Internacional de Fotografia Toni Catany (CIFTC) és un centre obert recentment que té per objectiu esdevenir un organisme actiu amb projecció local i global per al foment de la cultura fotogràfica i per al coneixement, la preservació i la difusió de l’obra de Toni Catany (1942-2013). Catany és considerat un dels fotògrafs europeus més rellevants de la segona meitat del segle XX i un dels 100 fotògrafs més influents del segle XX. El Centre actualment acull dues exposicions:

   

  -Michael Kenna, Toni Catany: Confluències-

  Aquesta exposició s'insereix dins Confluències una de les línies de treball del CIFTC que té l'objectiu d'establir relacions entre l'obra de Toni Catany i la d'altres fotògrafs que són presents a la seva col·lecció de fotografia. En aquest cas les fotografies de Catany dialoguen amb les de Michael Kenna (1953, Widnes, Regne Unit) a partir de sis eixos temàtics (Venècia, Mallorca, el sud-est asiàtic, el nu, les estàtues i la natura morta) que permeten observar, tot i les diferències tècniques, algunes similituds a l'hora d'aproximar-se al fet fotogràfic, malgrat que no es van conèixer mai.

  -Humberto Rivas, Toni Catany: Les màscares del temps-

  Aquesta exposició s'insereix dins Confluències una de les línies de treball del CIFTC que té l'objectiu d'establir relacions entre l'obra de Toni Catany i la d'altres fotògrafs que són presents a la seva col·lecció de fotografia. En aquesta ocasió es tracta del fotògraf argentí Humberto Rivas (Buenos Aires, 1937 – Barcelona, 2009) que, juntament amb Catany, va tenir una gran importància en la renovació del llenguatge fotogràfic a l’estat espanyol durant la segona meitat dels anys 70. D’una manera molt personal i reconeixible Rivas treballà el paisatge urbà i la figura humana a través de diferents tipologies de retrats. Per la seva banda, Toni Catany també realitzà fotografies de paisatges i retrats que podrem observar a la part final del recorregut. Cal destacar que tot i que cada un tenia un llenguatge fotogràfic propi, coincideixen en fer del pas del temps i la memòria un tema transversal en les seves obres.

  L'activitat consta de dues parts:

  1.Visita al Centre i a una de les dues exposicions

  2.Taller a elegir entre els dos que es presenten a continuació

  -L'instant del temps-

  Aquest taller té l'objectiu que l'alumnat conegui amb més profunditat una de les temàtiques més destacades de la fotografia de Toni Catany: les natures mortes.

  -Màscares del temps-

  Aquest taller té l'objectiu que l'alumnat explori la temàtica del retrat fotogràfic, posant especial èmfasi en l'evolució que aquest gènere fotogràfic ha tingut al llarg del temps i en les múltiples informacions que ens pot proporcionar un retrat.

   

 • Contacte

  Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

  Telèfon 971071207, mòbil 671333657, e-mail: mediacio@fundaciotonicatany.cat

  www.fundaciotonicatany.cat

  Responsable Bartomeu Tomàs Vives

 • Nivells educatius als quals s'adreça

  Segon cicle Educació infaltil, educació primària, educació secundària, batxillerat, formació professional i educació especial.

  L'activitat s'adaptarà a les edats i característiques dels participants.

 • Horari i lloc d'encontre

  Dimarts i dimecres de 10h a 13h

  Punt de trobada: CENTRE INTERNACIONAL DE FOTOGRAFIA TONI CATANY Carrer del fotògraf Toni Catany, 2. 07620. Llucmajor

   

   

 • Preu de l'activitat

  L'activitat és gratuïta i guiada

 • Aportació entitat

  monitoratge de l'activitat

 • Observacions / Condicions

   

  La visita se realitza amb dinàmiques adaptades a cada nivell educatiu. Cada matí s'accepten dos grups – classe. Mentre un grup fa la a visita al centre i les exposicions, 'altre grup farà el taller.

   

  Dimarts i dimecres matí: obert a centres educatius

  Disposa d'accés per a persones amb mobilitat reduïda