C.02.04 / SALUT, CONSUM I CIÈNCIA / C.02 Consum responsable
Consum responsable a les aules *** Activitat nova ***
-
Breu descripció de l'activitat
Els productes que consumim venen de qualsevol part del planeta i desconeixem l’ impacte ambiental, econòmic i social que té la nostra manera de consumir.
El consum responsable implica fer un consum conscient i crític per part de la persona consumidora, que a més de conèixer els seus drets, es guia per criteris socials i medioambientals.
L’ objectiu de l’activitat és potenciar els valors ètics, ecològics i socials del consum i tenir una visió crítica sobre el que necessitam, l’impacte ambiental que té el que compram i les condicions laborals justes, per a que el consum sigui sostenible i solidari.
A partir d’una presentació es reflexiona sobre el concepte de consum responsable, consum sostenible, comerç just i alternatives de consum (compra de productes, suministres de llum i gas, banca, etc.).
-
Nivells educatius als quals s'adreça
L'activitat va adreçada a l'alumnat de 4t ESO, batxillerat, FPB, CFPGM, CFPGS, educació d'adults, educació universitària, professorat i públic i associacions en general.
-
Horari i lloc d'encontre
El taller es desenvoluparà a les aules dels centres educatius. Té una durada d’ 1 hora. També es podrà fer l’activitat en línia. L’horari és a convenir amb el centre entre les 10 i les 14 hores de dilluns a divendres. De l’ 11 de setembre de 2020 al 20 de juny de 2021.
Aquest curs escolar els tallers es realitzaran amb totes les recomanacions de prevenció que s'indiquen des de l'autoritat competent en matèria de salut a les Illes Balears. La seguretat dels infants i els/les joves és un tema prioritari i més ara, donada la situació sanitària de la COVID-19. Per això aquest curs prendrem un seguit de mesures i protocols que aplicarem a totes les activitats al mateix temps que seguirem aquelles normes i mesures determinades pels centres educatius. Amb aquestes vetllarem per la seguretat de l'alumnat, del professorat i també de tot l'equip de professionals que fan possible el desenvolupament de les activitats i tallers.
ABSÈNCIA DE MALALTIA I DE SIMPTOMATOLOGIA
En el cas d'identificar algun alumne/a, docent i/o altre membre del centre educatiu amb símptomes clars compatibles amb COVID-19 cal avisar de forma immediata a la persona responsable del taller, amb la finalitat d'ajornar l'activitat i es portarà a terme un altre data.
GRUPS DE CONVIVÈNCIA
Els grups poden ser de 15 infants com a màxim.
RENTADA DE MANS
Es realitzarà una rentada de mans a l'inici i final de cada activitat, bé amb aigua i sabó o amb solucions hidroalcohòliques que estaran disponibles als centres educatius.
US DE MASCARETES
L'ús de les mascaretes serà necessari per part dels/les participants, professor/a i el seu monitor o monitora. L'ús de mascaretes no serà obligatori pels infants menors de 6 anys, per recomanacions mèdiques i de diversitat funcional.
DISTÀNCIA DE SEGURETAT
Es mantindrà la distància de seguretat física de 2 metres entre tots els infants i personal que participi en les activitats. Les instal•lacions i els espais cal que estiguin preparats per poder garantir aquesta distància.NETEJA I DESINFECCIÓ
S'assegurarà la neteja i desinfecció de tots els materials emprats durant els tallers.
-
Observacions / Condicions
El nombre màxim d’alumnes per activitat és de 15.
Activitat dirigida no només a l’alumnat sino també al professorat i associacions de pares i mares.
-
Contacte
Per a més informació adreçau-vos a:
Institució/ Entitat: Àrea delegada de Turisme, Sanitat i Consum
Responsable/s: Cristina Muñoz Muñoz
Tel:. 971 22 59 00 ext. 1156
e-mail: cristina.munoz@palma.cat