Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2022-2023

Nivell educatiu:  Nom activitat: Bloc temàtic: 
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

F.01.16 / HISTÒRIA, PATRIMONI I CULTURA / F.01 Itineraris per la ciutat de Palma

Ruta per l'antic barri Jueu de Palma. Passat, present i futur
*** Activitat nova ***

STARS
(0 valoracions)
 • Breu descripció de l'activitat

  Visita guiada a través dels antics Calls jueus de Palma acompanyat d'explicacions sobre la història del poble jueu a Mallorca, la comunitat conversa i xueta amb un membre de la comunitat jueva.

  Aquesta activitat organitzada per l'Associació Cultural Limud Mallorca proposa un intinerari didàctic pel centre històric de Palma, concretament recorrerem els Calls on visqueren els jueus, conversos i posteriorment xuetes. L'alumnat podrà conèixer les fites històriques desenvolupades en aquesta zona en una cronologia molt àmplia, valoraran les petjades jueves que han quedat en els nostrres costums actuals i consideraran la importància d'una convivència intercultural pacífica. 

  El centre històric de Palma, amb una bona delimitació dels barris jueus, de les seves antigues sinagogues i centres formatius, ens permet retrocedir cronològicament i narrar la història que succeí just en aquella zona en les diferents fases històriques que impliquen jueus, conversos i xuetes. Així doncs, és important que l'alumnat conegui aquest recorregut per poder valorar la riquesa del nostre patrimoni per tal de respectar-lo. 

  La temàtica protagonista duu implícita l'adquisició de valors de tolerància i la denúncia cap al maltractament sofert per jueus, conversos i xuetes en diferents etapes històriques. 

  L'itinerari recorrerà: Plaça Major, carrer de les Monges, costa de la Inquisició, carrer Sant Bartomeu, carrer Jaume II, carrer de l'Argenteria, església de Santa Eulària, carrer del Call, carrer d'en Brossa, carrer de Montisión, carrer de les Escoles, carrer de Ca'n Dusai, carrer de la Pelleteria i plaça del Pes de la Palla

   

 • Contacte

  Per a més informació i consulta de reserves contactau amb:  Limud Mallorca. Responsable: Mariano Valdés  Telèfon 621226427, correu electrònic limudmallorca@gmail.com Web www.limudmallorca.com

 • Nivells educatius als quals s'adreça

  L'activitat va adreçada a 3r i 4t d'ESO, Batxillerat, formació professional i educació d'adults.

 • Horari i lloc d'encontre

  L'activitat es durà a terme de dilluns a divendres, en tres torns de 9:00 a 10:15, de 10:30 a 11:45 i de 12:00 a 13:15.

  Punt de trobada: Al centre de la Plaça Major.