Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2021-2022

Nivell educatiu:  Nom activitat: Bloc temàtic: 
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

C.03.07 / SALUT, CONSUM I CIÈNCIA / C.03 Promoció d'estils de vida saludable

Reanimació cardiopulmonar bàsica per a infants

STARS
(0 valoracions)
 • Breu descripció de l'activitat

  RCP (Reanimació Cardiopulmonar Bàsica) des de la meva escola: es tracta d'un programa de primers auxilis dirigit principalment a nens i nenes d'entre 5 i 16 anys. En aquest, els infants aprenen fisiologia del sistema circulatori a més de competències transversals de circulació major i menor del cor, a més d’actuar davant d'una emergència sanitària mitjançant cançons i dinàmiques.

  Els nens i les nenes aprenen a identificar elements claus per salvar vides com: distingir una emergència, trucar al 112, respondre preguntes i a obeir ordres senzilles. A més, practicaran les maniobres de RCP (Reanimació Cardiopulmonar), PLS (Posició Lateral de Seguretat) i adaptació de la maniobra Heimlich.

  Des de l'Àrea de Sanitat de l'Ajuntament de Palma, es considera un gran valor curricular aprendre aquests continguts. Per això, posem a disposició dels tallers maniquins per fer simulacions que, juntament amb el material teòric, reforcen els continguts obtinguts a través del taller. En les recomanacions sobre Suport Vital Bàsic (SVB) i de la
  European Resuscitation Council (ERC) 2015, es destaca la importància de la reconeixença
  precoç de l'aturada cardíaca i la immediata activació dels Serveis d'Emergències Mèdiques
  (SEM), així com la iniciació de les compressions toràciques.

  D'aquesta manera vam crear un taller per unir diferents aprenentatges, d'una banda l'aprenentatge de la circulació major i menor, identificació de situació d'alarma i finalment la posada en marxa de la trucada d'emergència per salvar vides.
   

 • Nivells educatius als quals s'adreça

  L'activitat s'adreça a:

  - 6È d'educació infantil (5-6 anys)

  - educació primària

  - ESO (1r-2n-3r)

   

 • Horari i lloc d'encontre

  Els tallers es desenvoluparan a les aules dels Centres educatius d'Educació infantil, primària i secundària.

  Aquest curs escolar els tallers es realitzaran amb totes les recomanacions de prevenció que s'indiquen des de l'autoritat competent en matèria de salut a les Illes Balears. La seguretat dels infants i els/les joves és un tema prioritari i més ara, donada la situació sanitària de la COVID-19. Per això aquest curs prendrem un seguit de mesures i protocols que aplicarem a totes les activitats al mateix temps que seguirem aquelles normes i mesures determinades pels centres educatius. Amb aquestes vetllarem per la seguretat de l'alumnat, del professorat i també de tot l'equip de professionals que fan possible el desenvolupament de les activitats i tallers.


  ABSÈNCIA DE MALALTIA I DE SIMPTOMATOLOGIA
  En el cas d'identificar algun/a alumne/a, docent i/o altre membre del centre educatiu amb símptomes clars compatibles amb COVID-19 cal avisar de forma immediata a la persona responsable del taller, amb la finalitat d'ajornar l'activitat i es durà a terme en una altra data.
  RENTADA DE MANS
  Es realitzarà una rentada de mans a l'inici i final de cada activitat, bé amb aigua i sabó o amb solucions hidroalcohòliques que estaran disponibles als centres educatius.
  ÚS DE MASCARETES
  L'ús de les mascaretes serà necessari per part dels/les participants, professor/a i el seu monitor o monitora. L'ús de mascaretes no serà obligatori pels infants menors de 6 anys, per recomanacions mèdiques i de diversitat funcional.
  DISTÀNCIA DE SEGURETAT
  Es mantindrà la distància de seguretat física de 2 metres entre tots els infants i personal que participi en les activitats. Les instal•lacions i els espais cal que estiguin preparats per poder garantir aquesta distància.
  NETEJA I DESINFECCIÓ
  S'assegurarà la neteja i desinfecció de tots els materials emprats durant els tallers.
   

 • Preu de l'activitat

  L'activitat és gratuïta. 

 • Aportació de l'Ajuntament

 • Observacions / Condicions

  15 participants per taller.

 • Contacte

  Per a més informació: 'Ajuntament de Palma. Àrea Delegada de Turisme, Sanitat i Consum. Responsable: Saliha Belmonte Darraz. Telèfon: 690606166 - Adreça electrònica: saliha.belmonte@palma.es