Tancar
Regidoria d'Educació
Plaça Nova de la Ferreria, 2 - 07002 - Palma
tels. 971 449 447/8 - 971 449 4406
FAX: 971 449 429

Veure la Regidoria d'educació a un mapa més gran
Tancar
Suggeriments i reclamacions
Nom:
Email:
Escriu la teva suggerència
Identificació centres

Programa d'Activitats Educatives 2022-2023

Nivell educatiu:  Nom activitat: Bloc temàtic: 
Tria per tipus d'activitat:     Totes Gratuïtes De pagament
Tria per disponibilitat:     Totes Per a pobles

F.03.01 / HISTÒRIA, PATRIMONI I CULTURA / F.03 Can Balaguer

La planta noble de Can Balaguer a partir de la col.lecció Domènech-Vázquez
*** Activitat nova ***

STARS
(0 valoracions)
*Permesa la reserva també a pobles*
 • Breu descripció de l'activitat

  Quan fa cinc anys es va finalitzar la rehabilitació de Can Balaguer, l'equip responsable de la seva museització es va trobar une grans sales buides a la planta noble. Amb els mobles, pintures i tapissos del fons municipal en aquestes sales es podien reconstruir alguns dels espais característics de les cases senyorials de Palma.

  Però feien falta objectes decoratius per a donar-li l'aspecte de casa viscuda característic d'un museu d'ambient. Gràcies a la col.laboració d'algunes col.lecions privades com les de la familia Alomar, la de Josep Balaguer Siquier, i molt especialment, de la col.lecció Domènech-Vàzquez, es va poder completa el conjunt.

  A la sala d'entrada hi feien falta llumeneres de llautó, i capelletes amb betlems. Per a les sales barroques, vàrem seleccionar figures de devoció del Mestre de les Verges Rosses així com peces de cristall de la Reial Fàbrica de la Granja. A les parets del menjador s'havien d'instal.lar les ceràmiques fines utilitzades en aquestes cases al llarg del temps. Finalment, a la galeria on es mostra la col.lecció de pintura modernista de Josep Balaguer, es volia incloure ceràmica mallorquina d'aquesta època, és a dir, de final del segle XIX i començament del segle XX.

  I resulta que tots aquests objectes estan molt ben representats a la col.lecció Domènech-Vàzquez, de manera que es va signar un primer dipòsit pel qual aquestes peces varen passar d'una col.lecció privada a un espai museístic públic. Ara vos convidem a veure la gran casa que es Can Balaguer amb els ulls dels petits objectes que constitueixen aquest dipòsit d'arts decoratives.

 • Contacte

  Per a més informació i anul.lacions podeu contactar amb Bernat Mateu al telèfon 676 736 158 o al correu inscripciones@arquitectives.com

 • Nivells educatius als quals s'adreça

  L'activitat s'adreça a educació primària, educació secundària, batxillerat, formació professional bàsica, cicles formatius, educació especial i educació d'adults.

 • Horari i lloc d'encontre

  La visita té una durada d'una hora, amb tres torns, a les 10:00, 11:00 i 12:00 de dimarts a dissabte.

  El punt de trobada és el pati de Can Balaguer.

  Aquesta visita pot ser un complement de l'activitat F.01.04 "Passejam per la ciutat baixa". Si es vol realitzar així també s'ha de fer una reserva d'aquesta activitat.

 • Preu de l'activitat

   L'activitat és gratuïta i guiada.

 • Documentació/Material didàctic/Impresos

  Can Balaguer
  - Adreçat a: professors, alumnes, general
  - Descarregar:
       fotobalaguer.JPG